Strefa Disney XD

Pełna wersja: Naruto
Aktualnie przeglądasz uproszczoną wersję forum. Kliknij tutaj, by zobaczyć wersję z pełnym formatowaniem.
Naruto

INFORMACJE OGÓLNE:

Tytuł: Naruto
Tytuł org.: Naruto
Ilość odc.: 220
W emisji: 104 (4 serie)
Ilość serii: 9
Ilość minut: 22
Światowa premiera: 03.10.2003 r.
Polska premiera: 12.02.2007 r.
Produkcja: Pierrot
Dubbing: Studio Eurocom

OPIS:

Z Jetix.tv.pl: Naruto, uczeń prestiżowej Akademii Ninja ma przed sobą jeden cel: być przywódcą wioski. Nie wie jednak, że w nim samym kryje się straszny sekret. Wiele lat temu pewien demon pustoszył kraj. Ówczesny przywódca Wioski Ukrytej w Liściach pokonał go ukrywając jego ducha w brzuchu nowonarodzonego dziecka. Tym dzieckiem był Naruto - przez swój sekret przez mieszkańców wioski traktowany z pogardą. Czy Naruto pokona przeznaczenie i odzyska dobre imię?

ZOBACZ TAKŻE:
Dużo osób czepia się dubbingu Naruto... Co prawda nie znam go za dobrze bo nie oglądałem zbyt dużo odcinków (prawie całą pierwszą serię i pojedyńcze odcinki trzech następnych). Mimo to uważam że dubbing jest bardzo dobry. Nie mogę się jedynie przyzwyczaić do 'nowego' głosu Sakury. Ten z pierwszej serii był zdecydowanie lepszy. Poza tym zmiany dubbingowe, które dla Eurocomu nie są żadną nowością również trochę denerwują.

Co do samego anime, cenzura jest okropna (dlatego oglądam po japońsku, no może jeszcze dlatego że lubię japoński Tongue). Naruto to jedno z najlepszych anime jakie oglądałem.
Mój drugi ulubiony serial animowany po Pokemonach, wspaniała fabuła i jeszcze lepszy polski dubbing z minimalną (i w większości momentów potrzebną) cenzurą.

A teraz tylko czekam na nowe odcinki i możliwość dogrania starych Smile

Kania była najlepsza, a Szymański jako reżyser lepszy niż Marzecki w czwartej serii (widać Marzeckiemu już się nie chciało, bo w trzeciej serii lepiej trzymał się głosów)... Szymański dał nam Mikę, Domina, Rymkiewicza i siebie, przywrócił Drojewskiego... Ale już Baumana nie ściągnął :/
Bauman to drobiazg. Ale faktycznie dzięki niemu Kabuto znów mówi tym ffajnym, mrocznym głosem Wink I jakoś Turowska w roli Tsunade poważniej brzmi... Ale wcześniej w sumie nie było jej wiele.

Marzecki faktycznie na początku tej 4 serii w ogóle się nie przykładał.Jakby wiedział, że musi odejść precz Tongue

Samo anime... niezłe, niezłe... Kiedyś uwielbiałęm, oglądałem po japońsku, teraz mnie tak nie ciągnie i ograniczyłem się do wersji Jetixowej...

Cenzura w pierwszej serii była paskudna! Całkiem wycieli nóż w ręce Naruto (Ameryka miała lepiej, nie było sceny wbijania noża, ale sama sytuacja była) albo pokrwawionego Sasuke, w którego przemienił się Kakaszi, żeby przestraszyć Sakurę... No i nie wspomnę o pierwszym odcinku 3 serii, trwającym... 15 minut!
Mam nadzieje że w telewizji będą nowe odcinki
Ja lubię Naruto wszystkie serie o 1 do Shippuudena najlepsza anime jakie jest na świecie tylko szkoda że Shippuudena nie będą eksmitować w Polsce
Przekierowanie